SVDH base.jpg
SVDH navws-1.jpg
SVDH navdm-1.jpg
SVDH navta-1.jpg
SVDH navco-1.jpg
SVDH bodyws.jpg
Schermen is nu een sport, maar vroeger was schermen, vooral bij de elite, een pure noodzaak om te overleven. Door de uitvinding van het buskruit werd de waarde van het vechten met steek- en slagwapens sterk verminderd. Toch vond men het schermen zo belangrijk dat het tot een echte sport werd verheven. Schermen zoals we het nu kennen is één van de oudste sporten en maakt al sinds 1896 deel uit van het Olympisch programma.

Ook voor jou!
Schermen is een spannende én ontspannende sport met spel- en competitie-elementen waarbij techniek en tactiek een belangrijke rol spelen maar waarbij ook een beroep gedaan wordt op snelheid, conditie, concentratie, reactievermogen, besluitvaardigheid en coördinatie. Tegelijkertijd is schermen per definitie een sociale bezigheid; in je eentje kun je immers niet schermen.
Doordat de schermsport zeer veelzijdig is, is ze uitermate geschikt voor uiteenlopende gelegenheden. het spel- en competitiekarakter van schermen geeft aan bijvoorbeeld clinics of bedrijfsuitjes een blijvende herinnering.

Wij bieden.
In een programma van 1,5 uur worden de basistechnieken van het schermen uitgelegd en leren de deelnemers de verschillende aanvals- en verdedigingssystemen zodat iedereen uiteindelijk een echt duel aan kan gaan.
De inhoud en locatie (in heel Nederland) van het programma kan in overleg worden vastgesteld.